Διερεύνηση του Θανάτου Γυναίκας στο Ακρωτήρι
Αρχικά, οι αρχές δεν απέκλεισαν την πιθανότητα της γυναικοκτονίας στην υπόθεση της 78χρονης γυναίκας, η οποία βρέθηκε νεκρή σε οικία στο Ακρωτήρι. Ωστόσο, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατός της αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια.
Η 78χρονη είχε βρεθεί με τραύμα στον λαιμό, γεγονός που αρχικά δημιούργησε ανησυχία σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου της. Για τον λόγο αυτό, η αστυνομία προχώρησε στην ανάκριση του 81χρονου συζύγου της, προκειμένου να εξακριβωθούν οι λεπτομέρειες γύρω από το περιστατικό.
Ο ηλικιωμένος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο της γυναίκας του, προσθέτοντας ότι τα σημάδια που παρατηρήθηκαν στον λαιμό της προέρχονταν από ιατρικές παρεμβάσεις που είχε υποστεί η γυναίκα. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι οι κοκκινίλες στο πρόσωπό της είχαν σχέση με ενέσεις που της είχαν χορηγηθεί.
Την Τρίτη, 27 Μαΐου 2025, οι ιατροδικαστές ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει ένδειξη εγκληματικής ενέργειας πίσω από τον θάνατο της ηλικιωμένης. Τα στοιχεία υπεδείκνυαν ότι η 78χρονη είχε αποβιώσει από παθολογικά αίτια, γεγονός που ανακούφισε εν μέρει την οικογένεια, αλλά και το κοινό που παρακολουθούσε την υπόθεση στενά.
Η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα του συζύγου της στους αστυνομικούς, οι οποίοι μετέβησαν άμεσα στην οικία. Αμέσως κλήθηκαν να εξετάσουν την κατάσταση, καθώς οι χτυπήματα που παρατηρήθηκαν στο σώμα της προκάλεσαν υποψίες. Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, ο σύζυγος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία, αλλά η γυναίκα είχε αρνηθεί να λάβει βοήθεια ή να εγκαταστήσει σύστημα ασφαλείας, όπως το panic button.
Ο γιος του ηλικιωμένου ανέφερε στον τύπο ότι η μητέρα του είχε εκφράσει την επιθυμία να φύγει από τον σύζυγό της, αναφέροντας τη βία που υπήρχε στη σχέση τους. Αυτή η τελευταία δήλωση προσθέτει ακόμα μια διάσταση στην υπόθεση, καθώς προκύπτει ότι υπήρξε έντονη ψυχολογική πίεση και πιθανή κακοποίηση κατά τη διάρκεια της έγγαμης ζωής τους.
Η υπόθεση αυτή αποτελεί ένα θλιβερό παράδειγμα των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες εντός διαταραγμένων σχέσεων και αναδεικνύει την ανάγκη για βελτίωση των μηχανισμών υποστήριξης και προστασίας για τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας.