www.eptanisatv.gr
Image default

Γιώργος Στασινόπουλος: “Η Ζάκυνθος χρειάζεται ηγεσία με όραμα ευθύνης και ικανότητα σύνθεσης”

«Είμαι σίγουρος από την αγάπη του κόσμου ότι θα πετύχουμε μια μεγάλη νίκη για το νησί, για τη Ζάκυνθο, για τους πολίτες αυτού του τόπου… Με την εκλογή μας, ο κόσμος πιστεύει, ότι θα κερδίσει συνολικά και η κοινωνία, και σε ωριμότητα».
Αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνει λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζακύνθου και επικεφαλής του συνδυασμού «Για τη Ζάκυνθο με τον Στασινόπουλο», Γιώργος Στασινόπουλος.
Αναλύει τις σκέψεις του για τα προβλήματα της Ζακύνθου και μοιράζεται με τους αναγνώστες μας το όραμά του για την επόμενη μέρα.
Τονίζει ότι σκοπός του είναι να «βάλει μπροστά» τα έργα, ώστε να δρομολογηθεί η υλοποίηση τους σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Σχολιάζει το πολωμένο προεκλογικό κλίμα, απαντά σε όσους ασκούν κριτική για την υποψηφιότητά του σχετικά με την καταγωγή του και τονίζει ότι «όταν αγαπάς τον τόπο σου, πρέπει να είσαι στην πρώτη γραμμή».

Ερ.: Ολοκληρώνεται μία απαιτητική προεκλογική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας συνέβησαν γεγονότα που προβλημάτισαν τους ψηφοφόρους και δημιούργησαν ένα τοξικό κλίμα (καταγγελίες, υποθέσεις για «σκάνδαλα» αποζημιώσεων, μηνύσεις κλπ). Ποιο είναι το μήνυμά σας στους Ζακυνθινούς μετά απ’ όλα αυτά;
Απ.: Καθώς η απαιτητική προεκλογική περίοδος φτάνει στο τέλος της, θέλω να ενθαρρύνω την ενότητα και την ενσυναίσθηση για το καλό του τόπου όλων μας. Είναι φυσικό οι προεκλογικές περίοδοι να είναι γεμάτες με αντιπαραθέσεις και διαμάχες, βέβαια αυτό που κάνει ο οριστικά απερχόμενος από την πολιτική ζωή της Ζακύνθου δήμαρχος ξεπερνά κάθε όριο, αλλά τώρα είναι η ώρα να ενωθούμε ως κοινότητα. Θυμηθείτε ότι το νησί μας έχει μια πλούσια ιστορία και έναν ζωντανό πολιτισμό που πρέπει πάντα να αγαπάμε και να αναδεικνύουμε. Εστιάζουμε στα ζητήματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για εμάς ως ψηφοφόροι. Επιβάλλεται να συνεργαστούμε για να τα αντιμετωπίσουμε με εποικοδομητικό και ειρηνικό τρόπο. Ας προσπαθήσουμε για ένα πιο θετικό και χωρίς αποκλεισμούς κλίμα καθώς προχωράμε. Η συμμετοχή στη δημοκρατική διαδικασία είναι απαραίτητη και οι φωνές σας έχουν σημασία. Ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που έχουμε αντιμετωπίσει, να θυμάστε ότι η δύναμη της Ζακύνθου μας βρίσκεται στην ενότητά της και στο κοινό της όραμα για ένα καλύτερο μέλλον. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο καθώς προχωράμε, κι από Δευτέρα ως νέα Δημοτική αρχή, θα αλλάξουμε σελίδα και θα ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο για τη Ζάκυνθο.

Ερ.: Τι αποκομίσατε από την προεκλογική περίοδο και την επαφή σας με τους Ζακυνθινούς;
Απ.: Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου περπατήσαμε σε όλο το νησί. Συζητήσαμε σε όλα τα χωριά. Ως Αντιπεριφερειάρχης το έκανα και τα 4 χρόνια. Οι Ζακυνθινοί με έβλεπαν στον δρόμο δεν ήμουν κλεισμένος σε ένα γραφείο. Ακόμα και όταν ήμουν στο γραφείο, είχα δώσει εντολή να είναι ανοικτή η πόρτα. Η προεκλογική περίοδος ήταν μακρά αλλά ήταν και πολύ ενδιαφέρουσα γιατί ως συνδυασμός είχαμε το χρόνο να συζητήσουμε με τους κατοίκους και να ξαναδούμε τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή της Ζακύνθου. Το πρόγραμμα λοιπόν που ετοιμάσαμε βγήκε μέσα από τη συζήτηση με τους κατοίκους της Ζακύνθου και σε συνεργασία με όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού μας. Δημιουργήσαμε ένα ρεαλιστικό εφικτό πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε τα επόμενα πέντε χρόνια. Διαπίστωσα την αγάπη των ζακυνθινών για το νησί μας αλλά κυρίως είδα την ανάγκη τους να μιλήσουν για τα προβλήματά τους και την εξεύρεση άμεσης και μόνιμης λύσης. Είναι πολύ συγκινητική η στήριξη και η αγάπη του κόσμου. Ανέλπιστη θα έλεγα. Τους ευχαριστώ και να είναι σίγουροι πως δεν πρόκειται να τους απογοητεύσω. Είμαι σίγουρος από την αγάπη του κόσμου ότι θα πετύχουμε μια μεγάλη νίκη για το νησί για τη Ζάκυνθο για τους πολίτες αυτού του τόπου. Με την εκλογή μας, ο κόσμος πιστεύει, ότι θα κερδίσει συνολικά και η κοινωνία, και σε ωριμότητα.

Ερ.: Διαχείριση απορριμμάτων, νερό, αποχέτευση. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν! Αν είστε ο αυριανός Δήμαρχος, ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας σε κάθε τομέα;
Απ.: Τα σκουπίδια, η ύδρευση, το κυκλοφοριακό, θέσεις παρκινγκ και η αποχέτευση είναι ζητήματα που συζητάμε σε κάθε προεκλογική περίοδο εδώ και 25 χρόνια. Είναι προβλήματα, η λύση των οποίων απαιτεί συνεργασία του Δήμου, της Περιφέρειας, του Βουλευτή και της Κυβερνήσεως. Είμαστε στην ευχάριστη συγκυρία για τα επόμενα χρόνια, εφόσον είμαστε δημοτική αρχή, να είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η συνεργασία θα υπάρξει. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν φορέας υλοποίησης των έργων θα είναι ο Δήμος, ή άλλοι κρατικοί φορείς. Σκοπός είναι να βάλουμε μπροστά τα έργα ώστε να δρομολογηθεί η υλοποίηση τους σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Ερ.: Η επόμενη θητεία θα είναι πενταετής. Ποια έργα πιστεύετε ότι μπορούν να προχωρήσουν ή και να ολοκληρωθούν, ώστε να λυθούν μεγάλα προβλήματα του τόπου;
Απ.:Την επόμενη μέρα που θα αναλάβουμε τον Δήμο θα κληθούμε να δράσουμε βάσει των μελετών που έχουν εκπονηθεί. Τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου δεν μπορούν να λυθούν εν μία νυκτί. Δεν κρατάμε μαγικό ραβδάκι. Αν εμείς δεν παραλάβουμε έτοιμες μελέτες, θα πρέπει να εκπονήσουμε από την αρχή. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι μία διαδικασία χρονοβόρα και έχει χαθεί ήδη πολύτιμος χρόνος. Προτεραιότητα μας είναι, αν δεν βρούμε βέβαια υπάρχουσες, να εκπονηθούν νέες μελέτες ολοκληρωμένες και να τρέξουν οι διαδικασίες για άμεσες και μόνιμες αποτελεσματικές παρεμβάσεις στα προβλήματα του νησιού. Ύδρευση, ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου, κυκλοφοριακό, αποκομιδή σκουπιδιών και βιώσιμη ανάπτυξη είναι μερικές μόνο από τις προκλήσεις που πρέπει να εστιάσουμε στην υλοποίηση τους.

Ερ.: Τι σημαίνει Ζάκυνθος για εσάς;
Απ.: Η Ζάκυνθος είναι η πατρίδα που έχω επιλέξει. Εδώ γεννήθηκαν και μεγαλώνουν τα παιδιά μου. Εδώ δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά με τη γυναίκα μου, η οποία κατάγεται από μία από τις παλαιότερες οικογένειες του νησιού. Είναι ζακυνθινός κάποιος μόνον αν γεννήθηκε εδώ; Αυτή θα ήταν για κάποιους μια βολική και εύκολη απάντηση. Κι όταν κάποιος αγαπά πολύ την Ζάκυνθο, θα πω εγώ, έχει ασχοληθεί μαζί της και έχει αφιερώσει δυνάμεις για αυτήν, αλλά δεν έχει γεννηθεί εκεί, δεν είναι ζακυνθινός; Ποιος είναι περισσότερο Ζακυνθινός; Εκείνος που ζει, δραστηριοποιείται, παράγει, μεγαλώνει παιδιά, ζει μόνιμα στο νησί ή κάποιος που έτυχε να γεννηθεί εδώ, αλλά επέλεξε να φύγει για δεκαετίες και να επιστρέψει τα τελευταία 5 χρόνια; Κρίνοντας, κατ’ αναλογίαν είναι σαν να λέμε για το ποια είναι η πραγματική μάνα ενός παιδιού, εκείνη που το γέννησε ή εκείνη που το αγάπησε, χωρίς να το έχει γεννήσει.

Ερ.: Λίγο πριν την κάλπη, ποιο είναι το μήνυμά σας προς τον ζακυνθινό λαό;
Απ.:Όλοι μαζί Για τη Ζάκυνθο.
Όλοι μαζί Για τη Ζάκυνθο που μας αξίζει.
Για τη Ζάκυνθο, για ένα Δήμο των Δημοτών.
Με αυτή τη σκέψη αποφάσισα να διεκδικήσω την Δημαρχία της Ζακύνθου, με την ίδια σκέψη καλώ σήμερα τον κάθε Ζακυνθινό και την κάθε Ζακυνθινιά να κάνουν την Κυριακή την δική τους επιλογή.
Στις εβδομάδες που προηγήθηκαν, οι Δημότες της Ζακύνθου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις προτάσεις μας και να αξιολογήσουν τις θέσεις μας.
Πάνω από όλα όμως, είχαν την ευκαιρία να κρίνουν και να συγκρίνουν τις προτάσεις μας.
Να κρίνουν την αξιοπιστία μας και να συγκρίνουν την σοβαρότητα μας.
Να κρίνουν την υπευθυνότητα μας και να συγκρίνουν την δυνατότητα μας να δώσουμε στο νησί μας μια νέα προοπτική για το αύριο.
Η Ζάκυνθος βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες, αλλά την ίδια στιγμή συνεχίζει να αντιμετωπίζει δύσκολα προβλήματα.
Για να ανταποκριθούμε θετικά στις προκλήσεις και να δώσουμε λύση στα προβλήματα αυτά, χρειάζεται Δήμαρχος που να σέβεται τη Δημοκρατία στη πράξη, που να συνθέτει και να αξιοποιεί ιδέες και πρόσωπα.
Που να στηρίζει τους νέους, τους ανέργους, τις εργαζόμενες μητέρες, τους ηλικιωμένους, τους ομογενείς και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Που να δίνει λόγο και ρόλο σε όλες και όλους στην προσπάθεια για εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου οράματος που θα μετατρέψει την Ζάκυνθο, το νησί μας, σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό νησί.
Γι΄ αυτό αποφάσισα να διεκδικήσω τη Δημαρχία της Ζακύνθου.
Γι΄ αυτό ζητώ τη ψήφο εμπιστοσύνης σας.
Γιατί όταν αγαπάς τον τόπο σου, πρέπει να είσαι στην πρώτη γραμμή.
Γιατί όταν αγαπάς τον τόπο σου, επιβάλλεται να αναλαμβάνεις την ευθύνη που σου αναλογεί αλλά και πολύ περισσότερο.
Γιατί όταν οι συμπολίτες σου υποφέρουν, δεν μπορείς να αδιαφορείς.
Γιατί σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, η Ζάκυνθος χρειάζεται ενότητα, συλλογικότητα και σκληρή δουλειά, ηγεσία με όραμα ευθύνης και ικανότητα σύνθεσης, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, εμπειρία και συνεχή διεκδίκηση.
Γιατί η πόλη μας χρειάζεται μια νέα αρχή.
Εμπιστεύομαι την κρίση των πολιτών, αφουγκράζομαι τις ανησυχίες και τις προσδοκίες τους και ζητώ να συμπορευθούμε μαζί, για να φέρουμε ένα καλύτερο αύριο για να γίνει η Ζάκυνθος, Δήμος των Δημοτών.
Μαζί μπορούμε και πρέπει να το πετύχουμε.
Για τη Ζάκυνθο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Διοικητής ΑΑΔΕ: Τι ισχύει για το τεκμαρτό εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών – «Όλοι θα περάσουν από κόσκινο»

Γ. Τσουρουνάκης: “Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού – Να γίνουν άμεσα οι παρεμβάσεις”

«Πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος η Χειμάρρα» – Γιατί ενόχλησε τον Ράμα ο Φρέντι Μπελέρης