www.eptanisatv.gr
Image default

Επίσκεψη του Πρέσβη της Δανίας στον Δήμο μας

Τον Πρέσβη της Δανίας στην Ελλάδα, κ. Per Fabricius Andersen, υποδέχθηκε ο Aντιδήμαρχος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης και Δημοσίων Σχέσεων Σπύρος Χαλικιόπουλος, στο Ιστορικό Δημαρχείο, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024.

Ο Πρέσβης, συνοδευόμενος από τον Πρόξενο της Δανίας στην Κέρκυρα, τη Λευκάδα και την Ήπειρο, κ. Περικλή Τσίπη, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη, στο πλαίσιο της οποίας, ενημερώθηκε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κέρκυρας ως τουριστικού προορισμού από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

Ο Πρέσβης της Δανίας, επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για το τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Αντιδήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με την αναβάθμιση υφιστάμενων και την κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων, τονίζοντας ότι βούληση της νέας δημοτικής αρχής είναι η ανάπτυξη του τουρισμού με όρους βιωσιμότητας, προκειμένου να προστατευτούν η πολιτιστική κληρονομιά και το φυσικό περιβάλλον.

Η συζήτηση στράφηκε επίσης σε θέματα που σχετίζονται με το  περιβάλλον, όπως η ενέργεια, η ανακύκλωση, η διαχείριση των απορριμμάτων και των υδάτινων πόρων, με τον Αντιδήμαρχο να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι: “H προοδευτική προσέγγιση της Δανίας στη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική διαχείριση, η οποία  στηρίζεται σε μια πολιτική μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, θα έπρεπε να αποτελεί όχι μόνον πηγή έμπνευσης αλλά και υιοθέτησης  αναπτυξιακών επιλογών  για την αειφορία της περιοχής μας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρέσβης ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο για την υποδοχή και τη ζεστή φιλοξενία, δηλώνοντας ότι η συνάντηση αυτή, όχι μόνο σηματοδοτεί αλλά και ενισχύει  τις μακροχρόνιες και φιλικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Δανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στην Κέρκυρα η υφ. υποδομών Χ. Αλεξοπούλου για την 25η Μαρτίου

Κάλαμος και Καστός: Τα άγνωστα μαγευτικά νησιά του Ιονίου 

Αγροτικοί Γιατροί Κ.Υ. Σάμης: Δεν είμαστε αναλώσιμοι