www.eptanisatv.gr
Image default

Κέρκυρα: Αυτοπεριορισμό συνιστά ο Στ. Πουλημένος ενόψει Πάσχα

Λεπτομέρειες της πρόθεσής του να απαγορεύσει τη μουσική στα μαγαζιά του ιστορικού κέντρου από την Μεγάλη Πέμπτη έως και το Μεγάλο Σάββατο, έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος.

Ο κ. Πουλημένος ανέφερε ότι οι δηλώσεις του κατά την κοπή της πίτας στον Σύλλογο Κατοίκων παλιάς πόλης, δεν θα έπρεπε να κάνουν εντύπωση, καθώς αποτελούν προεκλογική δέσμευση της παράταξής του. Τόνισε ότι το μέτρο περιορισμού της μουσικής κατά τις συγκεκριμένες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, θα αφορά την περιοχή που περικλείεται κατά κύριο λόγο από τις οδούς Νικηφόρου Θεοτόκη, Ευγενίου Βουλγάρεως, Καποδιστρίου και Λιστόν και στην οποία πραγματοποιείται ο κύριος όγκος των θρησκευτικών τελετών κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Εξέφρασε την ελπίδα της δημοτικής αρχής οι ίδιοι οι επαγγελματίες να αυτοπεριοριστούν και να προστατέψουν τα έθιμα του νησιού αλλά και την κατάνυξη που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τις θρησκευτικές λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, ο Δήμος θα συνεργαστεί με την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να μην καταγραφούν φαινόμενα που θα αμαυρώσουν την εικόνα του νησιού, σε μια περίοδο που οι καταστηματάρχες, «όχι μόνο δεν χρειάζονται την μουσική για να προσελκύσουν πελάτες αλλά δεν θα μπορούν να διαχειριστούν την πληθώρα των επισκεπτών του νησιού».

Αντίστοιχη στάση θα κρατήσει η δημοτική αρχή και στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων, το οποίο ο κ. Πουλημένος χαρακτήρισε συνυφασμένο με το ζήτημα της μουσικής και της ανάγκης γενικότερης αυτοσυγκράτησης των επαγγελματιών.

ΠΗΓΗ: ERT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πληρωμή επιδομάτων Απριλίου 2024

Συλλυπητήρια Επιστολή Δημάρχου Ζακύνθου

Δήμος Κυθήρων: Ανακοίνωση πρόσληψης ατόμων