www.eptanisatv.gr
Image default

Κέρκυρα: Να μην παραιτηθεί ο Διαβάτης ζητά το μεγαλύτερο σωματείο εργαζομένων στο Αχίλλειο

Στο πλευρό του Διευθυντή του Αχιλλείου Μουσείου Αναστάσιου Διαβάτη, τάσσεται με ανακοίνωσή του ο το Σωματείο εργαζομένων Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Μουσείο Αχιλλειο (ΣΕΕΑΔΜΑ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το συγκεκριμένο σωματείο εκπροσωπεί την πλειονότητα των εργαζομένων (38) στο Αχίλλειο και όχι 13, όπως το έτερο σωματείο που εξέδωσε την προχθεσινή ανακοίνωση για την παραίτηση Διαβάτη.

Το μεγαλύτερο σωματείο, με επιστολή του προς την ΕΤΑΔ ζητά να μην γίνει δεκτή η παραίτηση του κ. Διαβάτη επισημαίνοντας τα όσα πέτυχε το Αχίλλειο κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Η ανακοίνωση του Σωματείου ΣΕΕΑΔΜΑ

“Σε συνέχεια του δημοσιεύματος που έλαβε χώρα την 18 και 19/07/2023 με τίτλο «Το Σωματείο Εργαζομένων για την παραίτηση Διαβάτη από το Αχίλλειο» και αναφέρεται σαν ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων ΕΤΑΔ (Αχιλλείου), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο Μουσείο Αχίλλειο υπάρχουν δυο σωματεία.

Το ΣΕΕΑΔ το οποίο δημοσίευσε αυτή την ανακοίνωση και εκπροσωπεί μόνο 13 εργαζομένους από τους 38 συνολικά συναδέλφους του Αχιλλείου, συνεπώς δεν εκφράζει την πλειονότητα αυτών και
Το ΣΕΕΑΔΜΑ το οποίο είναι μέλος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΤΑΔ και το ΔΣ και τα μέλη του θεωρούν ότι τα αναγραφόμενα στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, ουδόλως εκφράζουν την πραγματικότητα.
Επιστολή στήριξης στον Προϊστάμενο του Μουσείου Αχιλλείου Αναστάσιο Διαβάτη

Τις τελευταίες ημέρες έχουν διαρρεύσει πληροφορίες ότι ο προϊστάμενος του Μουσείου Αχιλλείου, κ. Αναστάσιος Διαβάτης προτίθεται να παραιτηθεί για «προσωπικούς λόγους».

Εμείς, οι συνάδελφοι του Μουσείου, παρακαλούμε τη Διοίκηση της ΕΤΑΔ, όπως δεν κάνει αποδεκτή την παραίτησή του.

Τα τελευταία 3,5 χρόνια ο κ. Διαβάτης έχει επιτελέσει τεράστιο έργο τόσο σε επίπεδο λειτουργίας του Μουσείου όσο και στον πολιτιστικό τομέα.

Ο κ. Διαβάτης είναι ένα άτομο καλλιεργημένο, πνεύμα ανήσυχο αλλά και αγαπητό πρόσωπο αλλά και αγωνιστής, δραστήριος, με καινοτόμες και πρωτότυπες ιδέες που τιμά το λειτούργημα του Προϊστάμενου του Μουσείου και έχει επίσης αναπτύξει άψογες σχέσεις με φορείς και πολιτιστικούς οργανισμούς εντός και εκτός Ελλάδος.

Μας προκαλεί απορία, λύπη και οργή η απόφασή του να παραιτηθεί όπως επίσης και η δικής σας ίσως αποδοχής αυτής της παραίτησης.

Αγωνιζόμαστε για το καλό του Μουσείου και των εργαζομένων του και ευχόμαστε να αντιμετωπίσετε με ιδιαίτερη λεπτότητα και σοβαρότητα την απόφαση παραίτησής του και να πράξετε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε αυτή η τόσο σημαντική αλλαγή να μη γίνει αποδεκτή.

Είναι αδιανόητο να μην επιληφθείτε της άμεσης επίλυσης του ζητήματος με την ευαισθησία, ευθυκρισία και αποτελεσματικότητα που σας διακρίνει.

Ζητάμε με την παρούσα επιστολή να μην γίνει αποδεκτή καθ’ οποιονδήποτε τρόπο η παραίτησή του και να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επανέλθει η ομαλότητα στη λειτουργία του Ανακτόρου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δευτέρα τα 50 εκατ. ευρώ για ζωοτροφές, Τετάρτη τα πριμ των κτηνοτρόφων

Παξοί-Αντίπαξοι: Διακοπές σε παραμυθένιο φόντο

Συστάθηκε το Ταμείο μικροδανείων 3.000 έως 25.000 ευρώ για αγρότες