www.eptanisatv.gr
Image default

Κέρκυρα: Σε κατάληψη του δικαστικού μεγάρου προχώρησαν οι δικηγόροι

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια για τον νομικό κόσμο της Κέρκυρας, ο Δικηγορικός Σύλλογος του νησιού, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών του κατά της ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου, προχώρησε σήμερα στην κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας.

Η κατάληψη του δικαστικού μεγάρου της Κέρκυρας, έγινε από ομάδες δικηγόρων που από νωρίς το πρωί βρέθηκαν επί τόπου, προκειμένου να υλοποιήσουν την απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, που με συντριπτική πλειοψηφία ελήφθη πριν λίγες ημέρες, στο πλαίσιο των αντιδράσεων για την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου. Οι δικηγόροι εμποδίζουν την είσοδο δικαστών υπαλλήλων και κοινού στο δικαστικό μέγαρο έως και τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας στις 3 το απόγευμα.

Να τονίσουμε ότι ο δικηγορικός σύλλογος της Κέρκυρας, στην ουσία έχει συντονίσει τους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς του νησιού που αντιδρούν στη θεσμοθέτηση τεκμαρτών τεκμηρίων οριζόντιας φορολόγησης. Ένα τέτοιο μέτρο, όπως τονίζουν «είναι άδικο και δημιουργεί πλήθος προβλημάτων σε επαγγελματίες με μικρό εισόδημα» ενώ αφήνει αλώβητες, όπως υποστηρίζουν μεγάλες εταιρίες.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, Γιάννης Κοντός, ανέφερε ότι «12.000 δικηγόροι σε ολόκληρη τη χώρα, αυτή τη στιγμή δηλώνουν ως έδρα το σπίτι τους, αφού δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα λειτουργίας ενός γραφείου».

Η ολομέλεια των προέδρων του δικηγορικών συλλόγων της χώρας, αναμένεται να συνεδριάσει την Παρασκευή στην Αθήνα, μια ημέρα μετά την αναμενόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου, προκειμένου να ορίσει τις επόμενες κινήσεις του κλάδου.

ΠΗΓΗ:https://www.ertnews.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συγχαρητήριο  του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Κώστα  Βουσολίνου  στη Φιλαρμονική Κυνοπιαστών

Τροχαίο στο δρόμο Βόνιτσα – Λευκάδα με ελαφρά τραυματίες

Κέρκυρα: Αυτοπεριορισμό συνιστά ο Στ. Πουλημένος ενόψει Πάσχα