www.eptanisatv.gr
Image default

Κέρκυρα: Υποστελεχωμένο το τοπικό υποκατάστημα e-ΕΦΚΑ τονίζει με ερώτησή του ο Δ. Μπιάγκης

Το θέμα της υποστελέχωσης του τοπικού υποκαταστήματος e-ΕΦΚΑ Κέρκυρας έφερε στην Βουλή με ερώτησή του ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρης Μπιάγκης. Να θυμίσουμε ότι το θέμα έθεσε στον αρμόδιο Υφυπουργό κ.Σπανάκη και ο κυβερνητικός βουλευτής του νησιού, Στέφανος Γκίκας.

Στην ερώτησή του, ο κ.Μπιάγκης υποστηρίζει ότι: «Στο τοπικό υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ Κέρκυρας, ο αριθμός των υπηρετούντων υπαλλήλων είναι δυσανάλογος των λειτουργικών αναγκών και των απαιτήσεων της κοινωνίας». Επιπροσθέτως, όπως αναφέρει ο κ. Μπιάγκης «η απόφαση αποστολής των εκκρεμών συντάξεων στο Μητροπολιτικό Κέντρο έχει επιβαρύνει τελικά αντί να αποσυμφορήσει το «διοικητικό χάος» του ΕΦΚΑ Κέρκυρας, καθώς, σε μία χονδρική προσέγγιση από τους 20 φακέλους που αποστέλλονται, επιστρέφονται στον ΕΦΚΑ Κέρκυρας 5 φάκελοι ανά τρίμηνο. Συνακόλουθα, γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι το τοπικό υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ Κέρκυρας μοιάζει με «εμπόλεμη» ζώνη, όπου οι εργαζόμενοι καλούνται καθημερινά να διαχειριστούν την τεράστια οργή και αγανάκτηση των εν δυνάμει συνταξιούχων και να απολογηθούν για την ολιγωρία του κράτους».

Επειδή, όπως υποστηρίζει ο Βουλευτής η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται ανεξέλεγκτη ζήτησε από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να τον ενημερώσει εάν σκοπεύει να προκηρύξει μέσω ΑΣΕΠ τις ακάλυπτες θέσεις που προβλέπει το Οργανόγραμμα του οργανισμού, όπως επίσης και εάν προτίθεται να προχωρήσει σε βραχυπρόθεσμες λύσεις.

ΠΗΓΗ: ERT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Παρουσίαση του αυτοβιογραφικού λευκώματος του Θεόφιλου Κένταρχου

Με πρόγραμμα από 15 Μαΐου όποιος έχει ελιές φτιάχνει ελαιοτριβείο

Στην Κέρκυρα η υφ. υποδομών Χ. Αλεξοπούλου για την 25η Μαρτίου