www.eptanisatv.gr
Image default

Οι νέες παρουσίες των Aria Hotels σε Αθήνα, Κέρκυρα, Μάνη και Κεφαλονιά

Νέες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο των Aria Hotels, σε Αθήνα, Μάνη και Κέρκυρα.

Η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων και ανεξάρτητων κατοικιών, θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις αρχές του 2024 το Aria Boutique Hotel που βρίσκεται στην οδό Ανδριανού στο Θησείο. Το ξενοδοχείο συνδυάζει τη νεοκλασική αρχιτεκτονική με τη σύγχρονη πολυτέλεια και στεγάζεται σε ένα μοναδικής αισθητικής διατηρητέο νεοκλασικό κτήριο. Διαθέτει 12 πολυτελείς σουίτες, συμπεριλαμβανομένης μίας Spa Suite με θέα την Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά, το Θησείο και το Αστεροσκοπείο. Επιπλέον, διαθέτει εσωτερική αυλή και wine bar.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο κτήριο στεγαζόταν το πρώην ωδείο Atheneum προς τιμήν της Μαρίας Κάλλας. Με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του κτιρίου, το ξενοδοχείο διατηρεί χαρακτηριστικά στοιχεία της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής όπως οι ψηλοτάβανοι χώροι και η γύψινη διάκοσμος στις οροφές, αλλά και η τοιχογραφία – χάρτης στην εσωτερική αυλή. Επιπλέον, στο πλαίσιο της αναπαλαίωσης, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην ανάδειξη των εσωτερικών πέτρινων τοίχων του κτηρίου με σκοπό την διατήρηση μιας νοητής επικοινωνίας μεταξύ του παρελθόντος με το σήμερα.

Villa Posillipo στην Κέρκυρα

Νέα προσθήκη και η Villa Posillipo. Το παραθαλάσσιο ιστορικό αρχοντικό, που χρονολογείται στα μέσα του 18ου αιώνα, βρίσκεται στη Σωτηριώτισσα Κοντόκαλι της Κέρκυρας και διατίθεται για κρατήσεις σε επισκέπτες που προγραμματίζουν τη διαμονή τους από το 2024 και έπειτα.

Η Villa Posillipo, που για τέσσερις συνεχείς σεζόν αποτελούσε το σπίτι της οικογένειας Durrells στη δημοφιλή σειρά του ITV «The Durrells», βρίσκεται σε ένα αγρόκτημα γεμάτο με αιωνόβιες κουκουναριές, πεύκα, ελαιώνες και πολλά οπωροφόρα δένδρα, με θέα στη θάλασσα, την πόλη της Κερκύρας και τις ιστορικές νησίδες Βίδο και Λαζαρέτο. Η Villa Posillipo παρουσιάζει σημαντικό αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον καθώς διατηρεί σε απόλυτη αρμονία τόσο ενετικά χαρακτηριστικά όσο και στοιχεία της γαλλικής και βρετανικής αρχιτεκτονικής, ενώ διαθέτει διακόσμηση υψηλής αισθητικής που συνδυάζει μπαρόκ με σύγχρονα στοιχεία. Το ιστορικό κερκυραϊκό αρχοντικό, γνωστό και ως «Έπαυλις Παυσίλυπον», διατηρεί άθικτα όλα τα χαρακτηριστικά της Επτανησιακής αρχιτεκτονικής της Κέρκυρας, ενώ το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με όλα τα αυθεντικά έπιπλα εποχής και αντικείμενα τέχνης όπως το λουτρό της Αυτοκράτειρας Σίσσυ της Αυστροουγγαρίας.

Home by the Sea και Hawk Tower στη Μάνη

Το Home by the Sea είναι ένα ακόμα κατάλυμα των Aria Hotels στη Μάνη. Το ολοκαίνουριο αυτό beach house βρίσκεται σε ένα προνομιακό σημείο εντός του θαλάσσιου κόλπου της Καρδαμύλης και είναι ήδη διαθέσιμο για κρατήσεις.

Από την άλλη, το Hawk Tower αποτελεί μια ιστορική κατοικία και πρόκειται να υποδεχθεί τους επισκέπτες της από τα μέσα Απριλίου 2024.

Το Hawk Tower βρίσκεται στην εναλλακτική Μάνη, και συγκεκριμένα τον Πύργο, έναν προορισμό που προτιμάται ολοένα και περισσότερο από τους ταξιδιώτες λόγω της φυσικής ομορφιάς και της ιστορίας του. Η κατοικία αποτελεί αρχοντικό πύργο της ευρύτερης περιοχής της Μάνης, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1868 και έχει ανακαινιστεί εσωτερικά με απόλυτο σεβασμό στη μανιάτικη αρχιτεκτονική. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αποτελεί η αντίθεση που δημιουργείται χάρη στη συνύπαρξη των παραδοσιακών στοιχείων, με την πέτρα να «κυριαρχεί» εξωτερικά, και της σύγχρονης εσωτερικής διακόσμησης. Με έκταση 150 τ.μ., το Hawk Tower μπορεί να φιλοξενήσει έως 6 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

«Τσικνίζουμε όλοι μαζί» στην Πλατεία Νέου Φρουρίου

Δήμος Λευκάδας: Κλείνει για εργασίες συντήρησης το Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας «Πλάτωνας Γρηγόρης»

Κέρκυρα: Καταγγελία για παρενόχληση μαθητή