www.eptanisatv.gr
Image default

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στην ITB του Βερολίνου

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων εκπροσωπήθηκε στην ΙΤΒ του Βερολίνου (5-7/3), στο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, από τον Αντιδήμαρχο Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, Σπύρο Χαλικιόπουλο.

Η ΙΤΒ είναι η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στον κόσμο, με εκπροσώπηση εκατοντάδων προορισμών από όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, η παρουσία τόσο των εδραιωμένων, όσο και των αναδυόμενων προορισμών, είναι ουσιαστικά υποχρεωτική, όχι μόνο για την προβολή τους, αλλά και για την συμμετοχή τους σε ένα γεγονός που επηρεάζει -αν όχι καθορίζει- τις εξελίξεις στην τουριστική οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ οι διαχειριστές των προορισμών έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη στρατηγική τους και να δεχθούν ανατροφοδότηση από την αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χαλικιόπουλος είχε μία σειρά συναντήσεων εργασίας με μεγάλους και σημαντικούς δρώντες της γερμανικής και διεθνούς τουριστικής αγοράς, όπως η FVW Medien, η Jet2, η Outdoorsactive κ.ά. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις και με ελληνικούς ομίλους και φορείς, ενώ έγιναν επαφές και με την αλβανική αντιπροσωπεία.

Τα μηνύματα σχετικά με την κίνηση των κρατήσεων είναι ανάμικτα, με τη γερμανική αγορά να παρουσιάζει μειωμένους ρυθμούς, λόγω των συνθηκών της γερμανικής οικονομίας. Ωστόσο, το γενικότερο κλίμα δημιουργεί την πεποίθηση ότι η τελική τουριστική κίνηση από τη Γερμανία θα είναι για μια ακόμη φορά ικανοποιητική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εκδηλώσεις εορτασμού  Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας

Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας: Δέσμη προτάσεων με αφορμή την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Εκδήλωση για την ψηφιακή μετάβαση του Δήμου Ζακύνθου από τον συνδυασμό “Δύναμη Ελπίδας”