www.eptanisatv.gr
Image default

Πιστοποίηση Αριστείας για το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου: Κορυφαία θέση στην Ελλάδα

Πιστοποίηση κατάταξης του Ιονίου Πανεπιστημίου

Κέρκυρα, 30/05/2025

Η νέα πιστοποίηση για το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα στην κατεύθυνση της αριστείας στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα σπουδών έχει επιτύχει την επίδοση «Πλήρης συμμόρφωση» από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), κάτι που καταδεικνύει τη δέσμευση του τμήματος για την υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) αξιολογήθηκε σύμφωνα με τις 12 Απαιτήσεις του Προτύπου Ποιότητας της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG) για το επίπεδο σπουδών 6. Η εξαιρετική αυτή αξιολόγηση το καθιστά ένα από τα κορυφαία προγράμματα σπουδών στην Ελλάδα στον τομέα της επιστήμης τροφίμων.

Η πλήρης συμμόρφωση σε όλες τις αρχές ποιότητας είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των καθηγητών και της διοικητικής ομάδας του τμήματος. Αυτή η επίτευξη επιβεβαιώνει τη συνεχιζόμενη δέσμευση του Ιονίου Πανεπιστημίου για την παροχή εκπαιδευτικών και ερευνητικών υπηρεσιών που να ανταγωνίζονται τις αντίστοιχες διεθνείς.

Αξιολόγηση και αξιοπιστία του προγράμματος

Η διαδικασία πιστοποίησης του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών περιλάμβανε την αξιολόγηση μιας σειράς απαιτήσεων που αφορούν τη λειτουργία και την ποιότητα της ακαδημαϊκής μονάδας. Οι κυριότερες απαιτήσεις περιλάμβαναν:

1. Στρατηγικό προγραμματισμό για τη βιωσιμότητα της ακαδημαϊκής μονάδας.

2. Πολιτική ποιότητας της ακαδημίας και του τμήματος.

3. Σχεδιασμό και παρακολούθηση της ποιότητας των νέων προγραμμάτων σπουδών.

4. Διδασκαλία και αξιολόγηση με γνώμονα τις ανάγκες των φοιτητών.

5. Διαδικασίες αναγνώρισης ακαδημαϊκών προσόντων και απονομής τίτλων σπουδών.

6. Διασφάλιση υψηλής ποιότητας διδακτικού προσωπικού.

7. Υπηρεσίες υποστήριξης φοιτητών και μαθησιακοί πόροι.

8. Χρήση πληροφοριών για τη βελτίωση της οργάνωσης των προγραμμάτων.

9. Δημόσια πληροφορία σχετικά με τα προγράμματα σπουδών.

10. Εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των προγραμμάτων.

11. Διαχείριση της μετάβασης από παλαιότερα προγράμματα στα νέα.

Αυτές οι πτυχές είναι κρίσιμες για την διασφάλιση ενός εκπαιδευτικού περιβάλλοντος που δεν ενθαρρύνει μόνο την ακαδημαϊκή επιτυχία, αλλά επίσης προάγει τις πρακτικές δεξιότητες των φοιτητών στον τομέα της επιστήμης τροφίμων.

Η αναγνώριση αυτή ενισχύει τη θέση του Ιονίου Πανεπιστημίου ως κορυφαίου εκπαιδευτικού ιδρύματος στη χώρα και δημιουργεί μια βάση για την ανάπτυξη καινοτόμων πρωτοβουλιών και συνεργασιών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας

admin

Κίνδυνος Αφανισμού των Παλαιστινίων: Άμεση Δράση Απαιτούν οι Ειδικοί του ΟΗΕ

user 3

2η Πρόσκληση υποβολής προσφοράς για την ανάθεση της υπηρεσίας/προμήθειας με τίτλο:« ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΧΟΡΤΑ, ΘΑΜΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗ Δ.Ε. ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ».

admin