www.eptanisatv.gr
Image default

Διονύσιος Ακτύπης: Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου για την δημιουργία Εσπερινού ΕΠΑΛ στην Ζάκυνθο

Συνάντηση Μιχαηλίδου-Ακτύπη για την δημιουργία Εσπερινού ΕΠΑΛ στην Ζάκυνθο

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Βουλευτή Ζακύνθου, Δ. Ακτύπη και της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνας Μιχαηλίδου, πραγματοποιήθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο, όπου και συζητηθήκαν θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και ζητήματα υποδομών για τις σχολικές μονάδες του νησιού μας.

Ο Βουλευτής ενημέρωσε την Υφυπουργό εκτενώς, για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, καθώς και για τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν στον τομέα της παιδείας στην Ζάκυνθο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Βουλευτής, μετέφερε στην Υφυπουργό το πάγιο αίτημα μαθητών, εκπαιδευτικών και φυσικά της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Ζακύνθου, για τη δημιουργία ενός Εσπερινού ΕΠΑΛ το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μαθητών.

Υπάρχουν δεκάδες ενδιαφερόμενοι που θέλουν να φοιτήσουν σε ΕΠΑΛ, αλλά δεν μπορούν στις υπάρχουσες δομές, διότι εργάζονται τα πρωινά.

Η δημιουργία του Εσπερινού ΕΠΑΛ θα διευρύνει τις γνώσεις των ενδιαφερομένων και θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν τα αναγκαία εφόδια και γνωστικά εργαλεία για την εργασία τους στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης.

Επιπρόσθετα, ο κύριος Ακτύπης, ζήτησε από την Υφυπουργό να εξετάσει το αίτημα της αρμόδιας διεύθυνσης για την ίδρυση τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, με ειδικότητες τεχνικού ανθοκομίας και αρχιτεκτονικής τοπίου στο ΕΝΕΕΓΥΛ Ζακύνθου.

Με το πέρας της συνάντησης ο Βουλευτής, Δ. Ακτύπης τόνισε πως σε δίκαια αιτήματα ενός τόσο ευαίσθητου τομέα πολιτικής, όπως η παιδεία, θα είναι πάντα παρών, συμβάλλοντας στην προώθηση και επίλυσή τους. «Έχουμε χρέος απέναντι στην κοινωνία, απέναντι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αναμορφώσουμε και να στηρίξουμε τον κλάδο της εκπαίδευσης στο νησί μας. Με την συνεργασία όλων των αρμοδίων φορέων θα τα καταφέρουμε.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κέρκυρα: Υποστελεχωμένο το τοπικό υποκατάστημα e-ΕΦΚΑ τονίζει με ερώτησή του ο Δ. Μπιάγκης

Διακήρυξη διαγωνισμού για ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΚΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΕΤΟΥΣ 2024

Αναζωπύρωση της φωτιάς μεταξύ Δρυμώνα και Αγίου Νικήτα