www.eptanisatv.gr
Image default

Η ΔΕΥΑΖ απαντά στις αιτιάσεις της “Δύναμης Αλλαγης”

Σε απάντηση του από 24.06.2024 Δελτίου τύπου του συνδυασμού “Δύναμη Ελπίδας”, δανειζόμαστε τη σοφή λαϊκή ρήση και λέμε πως “Όσοι είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρουν”.
Αντιθέτως όμως πολύ καλά ξέρουν να λαϊκίζουν, να δημιουργούν εντυπώσεις με αναλήθειες και να προσβάλουν επί προσωπικού, για λίγα λεπτά δημοσιότητας, χωρίς να έχουν τίποτα να προτείνουν ή να προσφέρουν πολιτικά.
Το ψεμα κύριοι έχει κοντά ποδάρια!
Εξ αρχής πάγια πολιτική του Δημάρχου κου Γ. Στασινόπουλου, της Δημοτικής αρχής και εμένα προσωπικά, ως Προέδρου της ΔΕΥΑΖ, ήταν και παραμένει η εξυγίανση, η βέλτιστη παροχή υπηρεσιών της ΔΕΥΑΖ προς τους πολίτες και η εξασφάλιση της δημόσιας και βιώσιμης λειτουργίας της.
Προφανώς, δεν ήταν εύκολη η απόφαση να προβούμε, από τον πρώτο κιόλας διάστημα της θητείας μας σε διακοπές παροχών οφειλετών, ήταν όμως ένα απαραίτητο μέτρο, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την είσπραξη χρημάτων, που θα διασφάλιζε την συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης, λόγω της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών της από την εταιρεία “VOLTERA” για οφειλές προς αυτήν, οι οποίες προέκυψαν από τις πρακτικές της προηγούμενης διοίκησης.
Και αναφερόμενοι σε παλαιότερες πρακτικές, να τονίσουμε ότι τέτοιου είδους λογικές, όπως και η σημερινή τοποθέτηση του κ. Τσουρουνακη, όπου χρησιμοποιούσαν την ανοχή προς τους οφειλέτες για ψηφοθηρικούς λόγους, που νομιμοποιούσαν την ασυνέπεια καταβολής των υποχρεώσεων τους, εις βάρος των συνεπών καταναλωτών, όπου επιλεκτικά έκαναν τα στραβά μάτια, εν τέλει οδήγησαν την ΔΕΥΑΖ στη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση.
Όλα αυτά όμως θα μας απασχολήσουν εκτενέστερα στο εγγύς μέλλον!
Στο παρόν, μέλημα μας είναι η διασφάλιση της λειτουργίας και η αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων σε ύδρευση και αποχέτευση, όπου δεν υπάρχει “μαγικός” τρόπος για να λυθούν άμεσα, αλλά προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε νυχθημερόν και θα λάβουμε και οποία “δύσκολη” απόφαση κριθεί απαραίτητη, ώστε να εξασφαλίσουμε λύσεις ουσιαστικές και οριστικές.
Ο λαϊκισμός της παράταξης του κου Τσουρουνακη δεν έχει όριο, όταν τώρα κουνάει το δάχτυλο, αλλά με την απουσία και την ψήφο “παρόν” στο Δημοτικό Συμβούλιο, στήριξαν τη Δημοτική Αρχή Αρετάκη στο να αναθέσει, με κόστος άνω των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ, για πεντε μήνες σε ιδιώτες την καθαριότητα το 2023, ενώ είχαν ενημερωθεί εκτενώς για το πώς να το αποφυγουν και που στη συνέχεια και ο σύλλογος Εργαζομένων και ο Πρόεδρος του προσέφυγαν κατά της απόφασης.
Ως δημοτική αρχή και ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, υπερασπίζομαστε το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών γενικά και της ΔΕΥΑΖ ειδικότερα και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε μακροπρόθεσμα να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα, η στελέχωση και η εξασφάλισης της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες.
Στο σήμερα, αναβαθμίζουμε τον βιολογικό με νέα μηχανήματα, που ο κ. Τσουρουνακης ως δημοτικός Σύμβουλος δεν πίεσε την προηγούμενη διοίκηση να αγοράσει, ώστε να είχε λυθεί το πρόβλημα.
Ταυτόχρονα ήδη έχουμε διενεργήσει προγραμματισμό προσλήψεων με το απαιτούμενο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, την οποία έχουμε αποστείλει στο Υπουργείο, όμως οι διαδικασίες προσλήψεων απαιτούν τουλάχιστον τρία έτη.
Αυτή τη στιγμή, είναι γεγονός πως η ΔΕΥΑΖ στερείτε του απαραίτητου επιστημονικού προσωπικού στο βιολογικό, που θα καλύψει τις ανάγκες.
Για το λόγο αυτό, και με γνώμονα την άμεση ανάγκη της βελτίωσης της λειτουργίας του, για λόγους δημόσιας υγείας αλλά και ανταπόκρισης της επιχείρησης στις υφιστάμενες απαιτήσεις, λάβαμε την εξίσου δύσκολη απόφαση να βοηθηθούμε στη λειτουργία μας με ένα κόστος επτά χιλιάδες ευρώ τον μήνα ,για εβδομήντα δύο μήνες , όπου θα διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του βιολογικού και θα δώσει λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στελέχωσης της δημοτικής επιχείρησης.
Το συνολικό κόστος της ανάθεσης, δεν θα υπερβεί τις 500.000€ για όλο το χρονικό διάστημα, δηλαδή όσα με την ανοχή σας δαπανήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική Αρχή για την Καθαριότητα, μόλις πέντε μηνών!!!
Όσον αφορά τον χημικό μηχανικό πληροφορούμε τον κ. Τσουρουνακη και την παράταξη του, ότι με απόφαση ΔΣ της ΔΕΥΑΖ προκηρύξαμε θέση χημικού για οκτώ μήνες και δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κανέναν.
Αναφορικά δε με τις παράνομες συνδέσεις, εμείς ως υπηρεσία θα συνεχίσουμε τους ελέγχους μας και περιμένουμε την πολύτιμη βοήθεια των κ. Τσουρουνακη και συνεργατών του προκειμένου να μας ενημερώσουν αν κι εκείνοι γνωρίζουν κάτι παράνομο η απλά αναφέρουν για παράνομες συνδέσεις για τα μάτια του κόσμου.
Όσον αφορά τα άκρως προσβλητικά σχόλια της παράταξης του κ. Τσουρουνακη, τα αφήνουμε ασχολίαστα, ως δείγμα παιδείας και πολιτικού επιπέδου! Άλλωστε αυτά θα τα κρίνουν άλλοι, άλλου και οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν τις επόμενες ημέρες.
Ο Ζακυνθινός λαός μας τίμησε με την ψήφο του να διοικήσουμε, να αλλάξουμε την υφιστάμενη κατάσταση και να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα που επί σειρά ετών ταλαιπωρούν τον τόπο μας.
Θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις, όσο σκληρές κι αν είναι για να φέρουμε αποτέλεσμα και κριθούμε για αυτό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΖ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΟΥΡΚΑΚΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μήνυμα του Δημάρχου Ζακύνθου & Προέδρου ΠΕΔ Ιονίων Νήσων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024

Γκαλά Φιλοθέης: Επίδοση οχταετίας για την Πεσιρίδου στα 100 μ. εμπ., γρήγορη Εμμανουηλίδου στα 100 μ.

Στην 32η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ ο Δήμαρχος Ζακύνθου και Πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ