www.eptanisatv.gr
Image default

Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο || Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών στο Δήμο Ζακύνθου

Την ένταξη της πρότασης του Δήμου Ζακύνθου “Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών” διεκδίκησε και πέτυχε η Δημοτική αρχή. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται έως του ποσού 162.400€ και το υπέγραψε ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Ιωάννης Ανδρουλάκης.

Ο Δήμος Ζακύνθου θα παρέμβει με εργασίες για την διαχείριση της καύσιμης ύλης πέριξ οικισμών του Δήμου και την εφαρμογή των απαραίτητων παρεμβάσεων προκειμένου να δημιουργηθούν ζώνες που θα επιβραδύνουν ή και θα ανακόψουν μια πυρκαγιά προς κατοικημένες περιοχές.

Οι περιοχές εφαρμογής ξεκινούν από την Δ.Κ. Μπόχαλης και επεκτείνονται σε εκείνα τα πεδινά και ορεινά σημεία που διαχρονικά καταγράφονται πυρκαγιές.

“Η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την δημοτική αρχή και εμένα προσωπικά. Με δεδομένες τις αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε λόγω της κλιματικής αλλαγής και των αυξημένων κινδύνων πυρκαγιών, οφείλουμε να ενισχύσουμε τις δράσεις μας για την πυροπροστασία στις κατοικημένες περιοχές του νησιού μας. Προς αυτή την κατεύθυνση η δημοτική αρχή και εγώ ως δήμαρχος αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε για την εξεύρεση πόρων αλλά και με την φυσική παρουσία μας και την ασκούμενη πίεση προς το κράτος εξασφαλίζουμε κάθε δυνατότητα. Ο Δήμος Ζακύνθου δεσμεύεται να προστατεύσει τους πολίτες και το περιβάλλον μας από τον καταστροφικό κίνδυνο των πυρκαγιών. Καλώ όλους τους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση και να συνεργαστούν μαζί μας για να διασφαλίσουμε ότι η Ζάκυνθος θα παραμείνει ένας ασφαλής και όμορφος τόπος για όλους”, δήλωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Στασινόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Νίκολας Κέιτζ ερμηνεύει έναν συνταξιούχο δολοφόνο στο νέο φιλμ “The Retirement Plan”

Δήμαρχος Ζακύνθου: “κ. Αρετάκη εμείς θα σας απαντάμε πολιτικά και με πραγματικά δεδομένα ”

Δήμος Λευκάδας: Κλείνει για εργασίες συντήρησης το Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας «Πλάτωνας Γρηγόρης»