www.eptanisatv.gr
Image default

Νοσοκόμα αποκαλύπτει το νούμερο ένα πράγμα που λένε οι άνθρωποι τις στιγμές πριν πεθάνουν

Όταν οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο, συχνά βιώνουν ποικίλα συναισθήματα και αποκτούν μια νέα προοπτική για τη ζωή τους.

Ενώ οι τελευταίες στιγμές του καθενός διαφέρουν, η νοσοκόμα Julie McFadden, από το Λος Άντζελες – η οποία είναι γνωστή ως Hospice Nurse Julie στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – αποκάλυψε τις τρεις πιο συνηθισμένες μετάνοιες που μοιράζονται οι ασθενείς στο επιθανάτιο κρεβάτι τους, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Μιλώντας στον χειρουργό του NHS Dr. Karan Rajan στο podcast του, είπε ότι αυτές οι τελευταίες συζητήσεις τείνουν να επικεντρώνονται σε αυτά που θεωρούσαν δεδομένα.

Το πιο συνηθισμένο, είπε, είναι να μετανιώνουν που δεν εκτίμησαν τα χρόνια που πέρασαν όταν ήταν καλά στην υγεία τους.

«Το πρώτο που ακούω συνέχεια είναι ότι μετανιώνουν που δεν εκτίμησαν την υγεία τους όσο την είχαν», είπε η McFadden, η οποία έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στη φροντίδα των ετοιμοθάνατων.

«Αυτό είναι το νούμερο ένα πράγμα που μου λένε οι άνθρωποι, μακάρι να είχα καταλάβει πόσο καταπληκτικό είναι να έχεις ένα σώμα που λειτουργεί», πρόσθεσε.

Η δεύτερη μετάνοια που ακούει συχνά είναι ότι οι άνθρωποι παραδέχονται ότι «δούλεψαν πολύ» και εύχονται να μην είχαν σπαταλήσει έτσι ολόκληρη τη ζωή τους.

Τέλος αποκάλυψε ότι πολλοί ετοιμοθάνατοι ασθενείς μετανιώνουν για τις σχέσεις τους. Η νοσηλεύτρια εξήγησε ότι οι άνθρωποι είτε εύχονται να είχαν διατηρήσει ορισμένες σχέσεις και φιλίες, είτε μετανιώνουν που κράτησαν κακία σε κάποιον.

Πολλοί ασθενείς αποκάλυψαν επίσης ότι «νοιάζονταν πάρα πολύ» για το τι σκέφτονταν οι άλλοι άνθρωποι.

Ο Dr. Rajan απάντησε στη διαπίστωση της McFadden με την ιστορία μιας νεαρής ασθενούς που τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι δεν είμαστε «αθάνατοι» και ότι δεν πρέπει να θεωρούμε τη ζωή μας «δεδομένη».

Στο απόσπασμα που μοιράστηκε με τους 1,5 εκατομμύριο ακολούθους του είπε: «Πριν από μερικά χρόνια,είδα μια νεαρή γυναίκα να έρχεται με παγκρεατίτιδα στα 20 της χρόνια. Μέσα σε τρεις ώρες αυτή η νεαρή γυναίκα βρέθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ήταν διασωληνωμένη και την επόμενη μέρα είχε πεθάνει».

«Αυτό με έκανε να σκεφτώ ότι, ουάου, είμαι στα 30 μου τώρα, είμαι 34, η ζωή μπορεί να περάσει αστραπιαία. Οπότε ναι, πραγματικά μην το θεωρείτε δεδομένο, έχουμε μερικές φορές αυτή την τάση να κυκλοφορούμε σαν να είμαστε αθάνατοι».

NEWSBOMB

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ευρωβόλεϊ ανδρών Κ20: Πάλεψε απέναντι στην Ιταλία η Εθνική

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης

Κέρκυρα: Σήμα κινδύνου από ιδιωτικό σκάφος στους Αντίπαξους – Επι τόπου έφτασε το Λιμενικό