www.eptanisatv.gr
Image default

Έκτακτα μέτρα προστασίας από τον Δήμο ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο, με σκοπό τον συντονισμό των αρμόδιων φορέων και την προετοιμασία της πόλης για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας, όπως προβλέπεται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Γιώργος Στασινόπουλος.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Καθαριότητας, ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας και υπηρεσιακοί παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, με κύριο στόχο τη λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων για την προστασία των πολιτών και των υποδομών.

Διαπιστώθηκε ότι συνεχίζονται οι καθαρισμοί των φρεατίων ομβρίων υδάτων που ξεκίνησαν από την ΔΕΥΑΖ στην πόλη και συγκεκριμένα έμφαση θα δοθεί στις “λεκάνες” απορροής της πόλης στις παρυφές του Κάστρου (λεκάνη Λέτζερη, έξοδος Κρυονερίου, Αγία Τριάδα, 1ο Λυκειο, Φιλικών) και στην περιοχή του ΚΤΕΛ. Στις παρεμβάσεις συνδράμουν ένα αποφρακτικό, μηχανήματα έργου και φορτηγά.

Ο Δήμαρχος τόνισε τη σημασία της έγκαιρης προετοιμασίας, καλώντας τους αρμόδιους φορείς να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή για την άμεση επέμβαση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Έγινε ειδική αναφορά στις ευπαθείς περιοχές της πόλης, όπου απαιτούνται εντατικές εργασίες καθαρισμού φρεατίων και ενίσχυση των αντιπλημμυρικών έργων.

“Η ασφάλεια των δημοτών είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας. Οι υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΖ βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, αλλά χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των πολιτών, ώστε να αποφεύγονται περιττοί κίνδυνοι κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων”, δήλωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Στασινόπουλος.

Οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμένουν ενημερωμένοι για την εξέλιξη της κακοκαιρίας μέσω των επίσημων ανακοινώσεων.

Η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, θα βρίσκεται σε συνεχή 24ωρη επικοινωνία και συντονισμό με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διαχείριση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από την κακοκαιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δήμος Λευκάδας: Φωταγώγηση της ξύλινης γέφυρας για την άνοδο της Δόξας στην Α2

Δράση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης για τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας

Έληξε η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής στην ΕΠΣ Ζακύνθου – Με 17 σωματεία φέτος τα Τοπικά Πρωταθλήματα