www.eptanisatv.gr
Image default

Κέρκυρα: Κατοχύρωσαν νομικά το σχέδιο των στολών τους οι τρεις φιλαρμονικές του νησιού

Η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας, η Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος και η Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας «Ο Καποδίστριας» κατοχύρωσαν το σχέδιο των στολών τους στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι.) για να σταματήσει η εκμετάλλευση εμπορικά από τρίτους των σχεδίων αυτών.

Όπως αναφέρουν με κοινό δελτίου τύπου οι φιλαρμονικές προέβησαν στην συγκεκριμένη ενέργεια  διότι ήδη από καιρό έχει παρατηρηθεί η εκμετάλλευση των διακριτικών γνωρισμάτων των στολών των φιλαρμονικών. Ειδικότερα- όπως τονίζουν- «την περίοδο του Πάσχα αλλά και του καλοκαιριού είναι έντονο των φαινόμενο εμπορίας απομιμητικών προϊόντων στολών σε διάφορες μορφές, σχέδια και μεγέθη τα οποία ουσιαστικά χρησιμοποιούν την αναγνωρισιμότητα των σχεδίων των στολών τα σκοπό τη διάθεση στους επισκέπτες και το εμπορικό κέρδος».

Σημειώνεται ότι δικαιούχος ενός βιομηχανικού σχεδίου αποκτά αποκλειστικό δικαίωμα να το χρησιμοποιεί, δηλαδή να το κατασκευάζει, να το διαθέτει στην αγορά, να το εξάγει, εισάγει κλπ. Με τον τρόπο αυτό οι Φιλαρμονικές θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν νομικά την άνευ ειδικής αδείας παραγωγή και διάθεση απομημιτικών προϊόντων των στολών.

ΠΗΓΗ: ERT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δευτέρα τα 50 εκατ. ευρώ για ζωοτροφές, Τετάρτη τα πριμ των κτηνοτρόφων

Κέρκυρα: Διέρρηξαν σπίτι 46χρονου και άρπαξαν χρηματοκιβώτιο με 4.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας

Θάνατος ανδρα στην Ιθάκη